כניסה למשתמשים רשומים
אנא הזינו ערך לחיפוש
רקע
הפרעת קשב היא הפרעה נירו התפתחותית אשר לה מרכיב גנטי. אף שמרבים לחקור אותה ולדבר על אודותיה, היא הפרעה עם הכי הרבה מיתוסים.
רבות נכתב על ילדים עם הפרעת קשב. ואולם מי שמטפל בהם ודאי שם לב שלכל ילד המאובחן עם הפרעת קשב יש הורה שיגיד על עצמו שגם הוא היה בדיוק כזה. היה או לא היה, הפרעת הקשב אינה נעלמת בבגרות. ולכן, החיים במשפחה עם הפרעת קשבהם חיים מלאי אתגר.
המפגש עם מערכת החינוך שם זרקור על קשיים רבים כגון התמודדות עם הלימודים, עם החברים, עם שיעורי הבית ועם שגרה. כל אלו תורמים ללחץ למשברים ולהרבה סימני שאלה.
לכל ילד וילדה הזכות להיות ולחוש נוכחים ומשמעותיים במשפחה ובבית הספר. תפקידה של מערכת החינוך לתת להם כלים וסיוע.
גלית יצפאן היא מטפלת בדרמה בשילוב כלים קוגניטיביים התנהגותיים.המפגש הטיפולי, בד בבד עם הפיכתה לאם לשלושה ילדים המאובחנים עם הפרעת קשב, הביא לחיבור בין השניים. אל התחום הטיפולי הגיעה בעקבות עבודת ההוראה שלה בבית ספר לחינוך מיוחד, שם גילתה את כוחם של האלתור והמשחק בלמידה ובטיפול. באמצעותם מצאה שאפשר לגעת ברגש ובמחשבה, לפתח כישורים חברתיים, ליצור חוויה של משמעות ולגלות את הכוחות המיוחדים הקיימים בכל אחד.
בעבודת התזה שלה חקרה מהי חוויית ההתפתחות של אדם מבוגר עם הפרעת קשב שלא אובחן ולא טופל בילדותו, איך הפרעת הקשב השפיעה על האדם שהפך להיות ומה הופך אדם כזה לאדם מצליח יותר או מצליח פחות.
כיום גלית יצפאן מטפלת, מרצה לאנשי לחינוך ולארגונים שונים ומדריכת הורים. היא מפתחת כלים מעשיים למורים ולהורים שמטרתם לאפשר לכל ילד ולמשפחתו למצוא את הדרך המיוחדת להם להתנהל בעולם.
פעילותה נותנת מענה בעיקר לחוויית חיים משפחתית עם הפרעת קשב.
דגשים ומסרים מרכזים
ההרצאה התקיימה ביום ראשון, י"ט בחשוון תשע"ז, 20.11.16 בשעה 20:45-20:00