כניסה למשתמשים רשומים
אנא הזינו ערך לחיפוש
רקעבשנים האחרונות חל זינוק אדיר בפיתוח ובמזעור טכנולוגיות חכמות לבישות לניטור מגוון רחב של מדדים, כגון: מעקב אחר תנועת האדם, מעקב אחר דופק הלב, מיפוי טמפרטורת הגוף, מיפוי תנועת שרירים, ואף אבחון מחלות שונות. בנוסף לכך, מתפתחות טכנולוגיות לשדרוג המערכות שמשדרות את תוצאות הניטור לענן וירטואלי, ובו ניתן לנתח את התוצאות ולשדר בחזרה את התוצאות המפוענחות אל המשתמש ו/או אל רופאו האישי. במהלך ההרצאה תינתן סקירה של החיישנים הלבישים הקיימים כיום, תוך כדי הדגשה והתייחסות להליך פיתוח החיישנים ומורכבותו ולאתגרים הקיימים כיום לצורך קבלת חיישן לביש פונקציונלי. כמו כן, התלמידים ייחשפו לשיטה מעניינת לאבחון מחלות באמצעות חישה של תבניות ריח מהנשימה ומהעור האנושי.חוסאם חאיק הוא פרופסור מן המניין בפקולטה להנדסה כימית ומכון ראסל ברי לננוטכנולוגיה בטכניון ומומחה בתחום הננוטכנולוגיה, חיישנים משולבי אינטליגנציה מלאכותית ואבחון לא-פולשני של מחלות.
דגשים ומסרים מרכזיים פתיחת שבוע עתודה מדעית טכנולוגית, חשיפת התלמידים להתפתחות המטאורית של המדע והטכנולוגיה ומתן תמונה על פריצת הדרך בתחום ומבט אל העתיד.
הצעה לדיון כיתתי * לאילו שימושים נוספים, לפי דעתם של התלמידים, ניתן לנצל את הטכנולוגיות הלבישות, בנוסף לאלו המוזכרים בהרצאה?* אילו אתגרים וקשיים קיימים כיום במהלך פיתוח של חיישן לביש?נקודות להתייחסות: אתגרי תשדורת נתונים, אתגרי ניהול ענן מידע, אתגרי אבטחת מידע, אתגרי מקורות חשמל, אתגרי פיתוח פלטפורמת חישה בעלי יכולות חישה גבוהות מאוד, אתגרי חומרי המצע שעליהם מודפסים החיישנים, וכל זה בהתקן קטן ועלות נמוכה!אילו פתרונות מיושמים על מנת להתגבר על חלק מהאתגרים?* מה הן התכונות שבהן צריך לצייד את החיישנים הלבישים על מנת שיוכלו להתממשק לעור האנושי או לרקמה אנושית?* התמקדות דרכי האבחון ואיסוף המידע של החיישנים – באמצעות שיטות מתחומי הפיזיקה והכימיה.
מבנה ההרצאה1. חשיבותו של אבחון מוקדם לגילוי מחלות2. תבנית ריח למחלה3. מערכי חיישנים לניטור תבניות ריח של מחלות מנשימה4. אבחון מחלות מהעור האנושי באמצעות טכנולוגיות לבישות עם התמקדות בפיתוחים קיימים ואתגרים בתחום
הרחבה נוספת בנושא ההרצאהקישור לעמוד האינטרנט של קבוצת המחקר:http://lnbd.technion.ac.il
ההרצאה התקיימה ביום ראשון, כ"ג בשבט תשע"ז, 19 בפברואר 2017, בשעה 10:15 בעברית ובשעה 11:30 בערבית