חרקים במזון עם מוטי שומרון

הרצאה מקוונת בנושא חרקים במזון לכיתות ג-ו חמ"ד.

רקע
איך בכלל התחילו לגדל ירקות עלים ללא חרקים ולמה? היבטים הלכתיים ומדעיים, הבנת ההיבטים ההלכתיים בנוגע לאיסור אכילת חרקים, הפתרונות שהיו בעבר ופתרונות שקיימים היום,

מבנה ההרצאה
הצגת הפן ההלכתי

הצגת ההיבט האגרונומי והקשיים המדעיים

הפתרונות שהוצעו ויושמו עד היום

מה צפוי בעתיד בתחום

דגשים ומסרים מרכזיים
א. הצגת הבעיה ההלכתית והפן המדעי

ב. פתרונות אגרוטכניים-מדעיים

ג. תוצרת נקייה מחרקים ומשאריות של חומרי הדברה – אתגר מדעי מורכב

המרצה
מוטי שומרון הוא אגרונום, מנהל מחלקת המחקר המדעי במכון התורה והארץ, היה תושב גוש קטיף משנת 1984 ועד לביצוע תכנית ההתנתקות. כיום הוא עוסק במחקר ופיתוח בתחום המצוות התלויות בארץ: גידול ירקות ללא חרקים וללא חומרי הדברה, שמיטה, עורלה, כלאיים ועוד.

הצעה לדיון כיתתי
לאחר לימוד חומרת האיסור שיש באכילת שקצים ורמשים – האם ניתן לאכול ירקות עליים, כגון חסה, כוסברה, פטרוזיליה וכדומה מבלי לאכול את החרקים הנמצאים בין העלים ובתוכם? מה המשמעות הבריאותית והאקולוגית של שימוש בחומרי הדברה? האם גידול של ירקות נקיים מחרקים, אך גם נקיים מחומרי הדברה, הוא דבר מציאותי או אוטופי?
דרישות מקדימות
רצוי ללמד בכיתה את הנושא של איסור אכילת שקצים ורמשים בתורה ובהלכה.
הרחבה נוספת
אתר מכון התורה והארץ
אתר עלון מכון התורה והארץ "אמונת עתיך"


ההרצאה התקיימה ביום חמישי, כ"ח בטבת תשע"ז, 26 בינואר 2017, בשעה 11:45-11:00

 

מאפיינים
סוג תוכן
הרצאה מקוונת
שכבת גיל
ג, ד, ה, ו
תחום דעת
מדע וטכנולוגיה
מתוקשב או לא מתוקשב
מתוקשב - מצריך עמדת מחשב/אינטרנט
שפה
עברית
אוכלוסיית יעד
תלמידים
תאריך
26.1.17
מרצה
מוטי שומרון
מדרגים
אין עדיין מדרגים לפריט זה. היה הראשון לדרג
הוספת חוות דעת
תאריך עדכון אחרון: 12/02/2019
| כמות צפיות: 775