שינוי מבנה תלת מימדי של חלבון

מערך שיעור בביולוגיה
מה קורה לחלבון ביצה בזמן חימום. באנימציה מראים מה קורה לביצה על המחבת ובמקביל מה קורה למולקולות החלבון בעקבות החימום. האנימציה ממחישה היטב את ההשפעה של טמפרטורה גבוהה על המבנה המרחבי של החלבון, מסביר גם את היווצרות הקשרים בין מולקולות החלבון השונות בעקבות השינוי במבנה המרחבי של המולקולה. יכול גם לאפשר הסבר כיצד שינוי בחומצה אמינית אחת בהמוגלובין מוביל לשינוי במבנה כדורית הדם. וכן קרישת החלב כתוצאה מדנטורציה של חלבונים. تغيير المبنى ثلاثي الأبعاد للزلال ما الذي يحصل لزلال البيضة خلال تسخينها. في هذا الرسم المتحرك يظهر ما الذي يحصل للبيضة في المقلاة، وبالمقابل ما الذي يحصل لجزيئات الزلال في أعقاب التسخين. يحاكي هذا الرسم المتحرك، بصورة واضحة، تأثير درجة الحرارة المرتفعة على مبنى الزلال في الحيز، كذلك يوضح نشوء الروابط بين جزيئات الزلال المختلفة في أعقاب تغيير مبنى الجزيئات في الحيّز. كذلك من الممكن أن يتيح شرح كيف يؤدي تغيير حمض أميني واحد في الهيموغلوبين إلى تغيير مبنى كريات الدم. وكذلك تخثر الحليب نتيجة تغيير الصفات الطبيعية للزلال.

מאפיינים

סוג תוכן
מערך שיעור
שכבת גיל
יא, יב
תחום דעת
ביולוגיה
נושא בתכנית הלימודים
התא, מיומנויות טכניות במעבדה ובשדה
מתוקשב או לא מתוקשב
לא מתוקשב - אינו מצריך עמדת מחשב
שפה
עברית
אוכלוסיית יעד
תלמידים מחוננים, תלמידים עולים
סוג חינוך
רגיל
שם המחבר/ים
sumanasinc
מדרגים
כוכב חסר 0 כוכב חסר 1 כוכב חסר 2 כוכב חסר 3 כוכב חסר 4
אין עדיין מדרגים לפריט זה. היה הראשון לדרג
הוספת חוות דעת
תאריך עדכון אחרון: 29/01/2014
| כמות צפיות: 660